Dit ben ik

Edwin Schimscheimer
Edwin SchimscheimerComponist - Arrangeur - Pianist - Singer/Songwriter- Leraar

Niet lang nadat ik geboren was en wij als jong gezin inwoonden bij Opa en Oma ‘Schim’ verhuisden wij naar Rotterdam. Het was daar waar mijn vader een betere baan aangeboden werd binnen het concern Pakhoed waarvoor hij in die jaren werkte.

In Rotterdam werd in 1963 mijn broer Marcel geboren. In 1965 verhuisden we naar het Brabantse Oss om dezelfde reden, het werk van mijn vader. Daar werd mijn tweede broer Bob in december 1965 geboren.

In het nabijgelegen dorp Uden konden mijn vader en moeder voor het eerst van hun leven een echt huis kopen. En zo kwamen wij als oorspronkelijk Amsterdams gezin te wonen aan de Geren 11 te Uden in een op dat moment door en door Brabants dorp. Het is het huis waar ik heel mijn jeugd gewoond heb.

In Uden ging ik naar de Paulusschool, ging ik naar de tegenovergelegen Paulus kerk, werd ik misdienaar, deed mijn eerste communie, kreeg mijn eigen vriendjes waaronder Arie van de Elzen, Albert Diks, Pieter van Vught, Toon Diks.

Ik herinner me Wipneus en Pim, ons eerste fuifje, voor het eerst ‘plakdansen’, de brand in de Slingerfabriek, Meneer Huinnink aan ‘t orgel en uiteindelijk de grote stap naar de middelbare school. Ook ik werd na veel vijven en zessen toegelaten tot het Kruisherencollege.

De zeventiger jaren stonden voor de deur.

Edwin door de jaren heen